Епоха академіка Уляни Лущик

«У всякого своя доля і свій шлях широкий»
Т. Г. Шевченко

 

Цей сайт вже живе своїм життям вже понад 10 років. Потреба в його створенні виникла поступово – інтерес до  праць академіка Лущик У.Б. постійно зростає. Невгамовна інноваційна творчість дозволяє знімати гриф секретності з її наукових відкриттів, монографій, патентів і т.і.

Уляна спочатку росла і розвивалася як нестандартна дитина, яка  лазила по деревах, плавала, пірнала, стріляла у тирі, грала на піаніно, ламала ногу і півроку навчалася вдома у ліжку.

Змалечку любила квіти, Природу, і вагалася у виборі професії між біологією та медициною. Так формувалася гармонійна особистість Уляни Лущик, яка        знаходила підтримку і розуміння у своїх батьків, вчителів, родичів і друзів.

Батьківська фраза «Коли ти будеш лікарем, то зможеш допомагати людям, а не лише рослинам і тваринам» – стала вирішальною у виборі професії в 5-му класі середньої школи в період лікувальння важкого перелому обох гомілкових кісток із зміщенням. Мамині однокурсники відстояли лікувальну тактику без операції. В результаті 2 місяці витяжки – і освоїла в’язання спицями лежачи, ще 4 місяці гіпсу – і зима пройшла в захопленні «вигонкою» тюльпанів та конвалій на домашньому вікні. Всі уроки вивчила в ліжку, вчителі приїжджали додому приймати заліки з пройденого матеріалу. Навесні в школу вона повернулася дорослою людиною. Твір на тему «Найдорожча мені людина» був присвячений лікарям, які все зробили для того, щоб вона не залишилася інвалідом.

Перелом гомілки став переломним у її житті. З часу домашнього навчання винесла цікавий висновок: знання – це головне, що постійно є у тебе за плечима. Рюкзак знань за плечима нічого не важить, їсти не просить, але ти завжди можеш користуватися власними знаннями і не потребувати підказок, шпаргалок і т.п.

Тому життєвим кредом стала потреба постійного самоудосконалення. З часом це перейшло у залежність …. залежність від свіжої інформації в пошуку відповідей на нові питання, які виставляло життя.

Любов до науки з’явилася ще в школі – це був біологічний гурток в старших класах та водночас медичний гурток на кафедрі нормальної фізіології для старшокласників, далі – студентський науковий гурток на кафедрі неврології і психіатрії Тернопільського медінституту, перші наукові доповіді і роботи, перші наукові дипломи. А далі вона обрала Київ – столицю України, куди приїхала молодим спеціалістом. Тут її талант знайшов різноманітну локацію для досліджень: Інститут Шалімова, Лікарня швидкої допомоги, Центр матері та дитини – і поєднання різних сфер медицини – неврологія, функціональна діагностика,  дитяча неврологія і психіатрія, і навіть дослідження судинного кровотоку у мозку вагітних та фето-плацентарної недостатності. Про це детальніше в розділі «Автобіографія».

Вперше її заслуги визнала Європа – і в 2008 році обрала її дійсним членом Європейської академії природничих наук, в 2010 році на неї звернула увагу Академія інформатики України, в 2011р. – Академія технологічних наук України.

Цьогоріч (2019р.) їй виповнилося 55, вона втретє підтвердила свій статус академіка. Цього разу – це академік Академії технологічних наук України. Це справді висока оцінка  її  інтелектуальних складових у створенні медичних технологій.

Вона зуміла трансформувати свої неординарні знання та досвід у технологічні продукти, які здатні полегшити роботу лікарів та повернути здоров’я хворим і продовжує створювати нові смарт-технології: судинні інноваційні технології, технології відновлення ушкодженого мозку, технології комплексної нейрореабілітації, технології персоніфікованої ангіотерапії.

Сфера її інтересів в медицині – серцево-судинна патологія, мозкові розлади в психологоневрологічній та психіатричній практиці, індивідуально орієнтоване лікування та психонейрореабілітація.

Конкурентною перевагою технологій Лущик У.Б. є математичне моделювання та розуміння логіки живого організму, вибір оптимальної тактики лікування завдяки аналітичному прогнозуванню, персоніфікованому лікувальному менеджменту та досягнення прогнозованого успішного результату лікування навіть надважких(некурабельних) патологій.

Об’єм її знань і досвіду важко осягнути: численні монографії, статті, презентації і т.і.: читати – не перечитати. А час у лікаря для навчання завжди лімітований. Тому було створено технології, за допомогою яких позитивний результат лікування стає прогнозованим, а процес-менеджмент лікування стає контрольованим завдяки конструктивним алгоритмам моніторингу та корекції.

Такий технологічний підхід дає  можливість лікарям застосувати смарт(інтелектуальні) -технології індивідуально орієнтованого лікування.

Тому сьогодні створюються інноваційні технології, в які «зашиті» знання, досвід, напрацьовані та перевірені часом алгоритми дій від лікаря-експерта в тих чи інших галузях медицини. Алгоритми цих технологій адаптуються під кожного конкретного пацієнта. Таким чином, лікар, володіючи цими технологіями, отримує позитивний прогнозований результ лікування експерт-рівня.

Звідки у неї такий політ фантазії: лікаря, науковця, інвентора, технолога….?

На основі здобутих знань, величезного практичного досвіду в успішному лікуванні надважких хворих, в щоденній боротьбі з догмами і консерватизмом в медицині. Діагностична апаратура стала її очима та вухами в розумінні незвіданих таємниць живого організму, які не описані в медичній літературі.

Вона просто займалася тим, що було для неї цікавим і незвіданим для світу, що її  вабило і захоплювало ще з студентських років – це патологія мозку і судинної системи, що й стало її науково-медичним хоббі на все життя.

З 2000 року д.м.н. Уляна Лущик запровадила в практику роботи своєї клініки комплексний підхід до огляду та лікування  всього організму. Це неординарне рішення стало науково-практичною основою створення нових технологічних підходів до лікування всього організму.

 

«Як не дивно це звучить, але при судомних станах ми знаходили
патологію нирок, при розсіяному склерозі – патологію щитовидної
залози. Це не була безпосередня причина хвороби, але це був той фон,
який підтримував хворобу і потребував специфічного лікувального
впливу, щоб отримати стійкі ознаки одужання.»

У.Б. Лущик

 

 

 

 

Вона говорить просто про складні речі і поважаючи співрозмовника, переходить на мову, зрозумілу слухачу. Порівнює судинні моделі з водопроводом у будівлях, жіночу ментальність з побутовими моделями миття посуду на кухні, чоловічу ментальність – однозначно, що з роботою інжектора в двигуні автомобіля. А значимість поломки організму на межі точки неповернення до здоров’я і життя прирівнює до моделі авіакатастрофи та косметичного ремонту літака.

Для пересічного  аграрія-любителя – у неї теж своя модель для диспуту – як підливати дерево, яке всихає: склянкою води…. чи відрами води зі стимуляторами відновлення…

Вона дуже проста і доступна…. на перший погляд. І водночас вона дуже глибока та загадкова … при спілкуванні з перших уст.

Цьогоріч вона втретє вступила в епоху академіка: коли організм наповнений життєвою мудрістю, фаховими знаннями і досвідом.

Не боїться говорити про свій вік. Вона його перейменувала на період свідомої молодості і своїми технологіями відновлення кровопостачання без косметологічних операцій. На власному прикладі доводить – таке можливо: поєднати Мудрість і Молодість, Красу тіла і Глибину душі, повернути своєму тілу  здоров’я і красу як 10-20 років тому, не втративши набутий життєвий досвід та мудрість.

– Це можливо! – спокійно заявляє вона!

– Мої технології це дозволяють!

– Я це змогла!

– Я радію життю, живу повноцінним життям і вас запрошую у світ щасливої свідомої молодості – «для тих, кому за 50!».

 Лущик У.Б.

 

Тому у свої 55 вона дозволяє собі інколи бути дівчиськом: вирощувати сад в пустелі, освоювати віндсерфінг… як наївне дівча кліпати очима, досліджуючи країни і континенти. Це час, коли життєва Мудрість і друга Молодість ідуть в синергії.

Тепер у неї свої наукові глобальні проекти та наукові експедиції.

976

Рекомендовані статті

Особиста програма робіт та...

Доктор медичних наук, академік АТН України Лущик Уляна Богданівна є засновником та керівником медичного кластеру НЦ Істина-Верітас, який вже протягом 23 років займається розробкою нових інноваційних технологій в...
Більше

Серцево-судинні та судинно-мозкові розлади...

Уляна Лущик1, Віктор Новицький2, Ігор Бабій3, Надія Лущик4, Іванна Легка5 ЛУБ1, ВВ2, ІП3, НГ4, ІІ5, Чіка Онвука5 1-Науковий центр Істина-Верітас, Київ, Україна 2-Інститут математики, Київ, Україна 3-Клініка здорових судин, Київ,...
Більше

ГЕМОДИНАМІЧНА ЛАБОРАТОРІЯ «МакроМікроПоток»

В.П. БОЮН, У.Б. ЛУЩИК, Л.Б. МАЛИНОВСЬКИЙ, В.В. НОВИЦЬКИЙ ГЕМОДИНАМІЧНА ЛАБОРАТОРІЯ «МакроМікроПоток» ДЛЯ  КОМПЛЕКСНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ЕФЕКТИВНОЇ КОРЕКЦІЇ СУДИННОЇ СИСТЕМИ ЛЮДСЬКОГО ОРГАНІЗМУ Розглянуто стан...
Більше

Чому сьогодні не зменшуються...

У.Б. Лущик, Т.С. Алексєєва, Клінічна лікарня «Феофанія» Державного управління справами, м. Київ, В.В. Новицький, Інститут математики НАН України, м. Київ Стаття в журналі “Практична ангіологія” Завантажити статтю у...
Більше